🔺 معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت: قیمت‌گذاری دستوری برای کالاها و محصولاتی که مواد اولیه آنها بدون یارانه دولت و از بازار آزاد تهیه می‌شود، منطقی نیست و توجیه اقتصادی ندارد.

🔻به گزارش ایرنا، رضا جمشیدی روز دوشنبه در نشستی با اعضای اتحادیه صنف شیرینی‌سازان در مشهد بر لزوم بازنگری در قیمت‌گذاری دستوری و تقویت نظارت اتحادیه‌ها بر این بخش در خراسان رضوی تاکید کرد و افزود: دولت برای آرد نوع یک و ۲ یارانه پرداخت می‌کند، اما وقتی آرد شیرینی‌پزی به‌صورت آزاد تأمین می‌شود، اعمال قیمت‌گذاری دستوری بر محصولات این صنف فاقد منطق اقتصادی است.

🔻وی تاکید کرد: اگر مستند قانونی روشنی برای قیمت‌گذاری دستوری پنج قلم شیرینی وجود نداشته باشد، می توان موضوع را در ستاد تنظیم بازار استان بررسی کرد و در این صورت آنالیز تأیید شده قیمت‌گذاری توسط اتاق اصناف مبنای تصمیم‌گیری خواهد بود.

🔻معاون استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه «اقتصاد دستوری هیچ‌گاه جواب نداده است»، اضافه کرد: در نشست تنظیم بازار استان می توان موضوع واگذاری اختیار تنظیم بازار به اداره کل صنعت معدن و تجارت در حوزه پنج قلم کالای صنف شیرینی سازان که قیمت‌ دستوری دارد را به اتحادیه و اتاق اصناف سپرد.

🔻وی با اشاره به سهمیه شکر صنف شیرینی‌سازان گفت: در خصوص نحوه توزیع سهمیه شکر صنف شیرینی، تصمیم‌گیری باید در اختیار خود اتحادیه باشد، این موضوع یک مساله درون‌صنفی است و اقتضا می‌کند توسط خود صنف، ساز و کار مناسب برای آن تعیین شود.

🔻جمشیدی بیان کرد: در توزیع آرد برای نانوایی‌ها، میزان فروش و تولید واحدها مورد توجه قرار می‌گیرد و سامانه «نانینو» نیز به طور دقیق با هدف ایجاد شفافیت و کارایی در این روند طراحی شده است، در مورد شکر نیز می‌توان شاخصی ترکیبی و مشابه تعریف کرد.

🔻وی با تاکید بر تقویت نقش اتحادیه‌ها در حوزه نظارت بر کالاها ادامه داد: بهتر است فعالیت‌های نظارتی و پیگیری‌های درون‌صنفی را اتحادیه‌ها انجام دهند، چراکه این بخش‌ها از تخصص، اشراف، توان و نیروی انسانی لازم برخوردار هستند.

🔻به گفته وی، در بحران اخیر بازار برنج، از ظرفیت‌های بسیج اصناف و اتاق اصناف برای نظارت و ساماندهی استفاده شد که تجربه‌ای موفق بود و می‌تواند در سایر حوزه‌ها نیز تعمیم یابد.

🔹#روابط_عمومی_اتاق_اصناف_مشهد به نقل از ایرنا

🌐 کانال رسمی:  
https://eitaa.com/OtaghAsnafMashhad